2019-05-03 11:18Pressmeddelande

Jonna gick estet på Katedralskolan- nu har hon en roll i musikalen ”Grease”

null

Hon har medverkat i musikalen ”Mamma Mia”, hon arbetar på Kulturskolan som sång-och danslärare, hon är körledare för två Joyvoice-körer och hon är barnansvarig på Göteborgsoperan. Jonna Sandén har minst sagt flera strängar på sin lyra. Nu har hon fått en av rollerna i höstens uppsättning av musikalen ”Grease” på Nöjesteatern i Malmö.

– Jag är jätteglad! Det känns fantastiskt att de valde just mig av alla som var på audition. Konkurrensen där var otroligt stor och alla som var där är superduktiga, säger Jonna.

Under åren 2008-2011 gick Jonna på Katedralskolans estetiska program med inriktning teater. Musik, dans och teater har alltid legat henne varmt om hjärtat. Men det var först på gymnasiet som hon insåg att hon faktiskt kan arbeta med det som hon älskar. Hon visste inte riktigt att detta var möjligt förrän hennes lärare öppnade upp hennes ögon, peppade henne och visade att det visst är möjligt bara hon vill.

– Att söka till Katedralskolan är ett av de bästa beslut jag någonsin tagit. Jag har aldrig ångrat mig en sekund. Jag minns tillbaka på min gymnasietid med glädje! De fantastiska lärarna, alla nya vänner och produktionerna som vi gick in helhjärtat i, till allt från att bygga dekor till att sy kläder. Det som händer bakom scenen är ju halva nöjet, säger hon.

Några veckor av nervös väntan

Jonna Sundén är 27 år och är född och uppvuxen i Skövde. Det var när hon som liten medverkade i Revymakarnas-musikal på Stadsteatern i Skövde som hon fick upp ögonen för musikal.

– Det roligaste med att göra musikal är blandningen mellan sång, dans och teater. Att man gör allt samtidigt. Jag gillar ju alla tre delarna men tillsammans blir det magiskt, fortsätter hon.

Inför audition krävdes en hel del planering och förberedelser. Under två dagar genomgick de sökande flera olika steg. Den första dagen skulle de framföra en dans och valfri låt från musikalen. Jonna fick positiva besked efter sitt framträdande och gick därmed vidare till dag två. Dag två fick hon prova för tre roller genom inövade repliker från de olika karaktärerna, bland annat rollen som ”Mickie”.

– Efter audition kände någonstans att jag hade goda chanser och efter några veckor av nervös väntan fick jag beskedet. Jag hade fått rollen som ”Mickie” som är en av de coola tjejerna i ”Pink Ladies” och dessutom inhoppare för huvudrollen ”Sandy” om hon skulle vara borta. Jag är superstolt och full av förväntan, avslutar Jonna. 


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom
Linda Esseholt Hermansson
Kommundirektör
Linda Esseholt Hermansson
Ylva Pettersson
Oppositionsråd
Ylva Pettersson
Pernilla Magnusson
Förvaltningschef omsorgen
Pernilla Magnusson
Mats Flygelholm
Förvaltningschef service och teknik
Mats Flygelholm
Carolina Esping
Utvecklingschef
Carolina Esping
Mikael Hätting
Kommunjurist
Mikael Hätting
Säkerhetssamordnare
Rebecca Bergelin
Utvecklingsledare
Camilla Helander
Verksamhetsutvecklare kultur
Johan Frick
Marie Wennerholm
Besöksnäringsstrateg
Marie Wennerholm
Peter Gustavsson
Verksamhetsutvecklare
Peter Gustavsson
Maria Vretemark
Fil dr, 1:e antikvarie
Maria Vretemark
Kommunikationsenheten