2016-09-30 11:50Pressmeddelande

Jazziga toner i ett fullsatt galleri

null

Torsdagens första Jazzklubb på Bladhska galleriet, blev en lyckad satsning. Efterfrågan på jazz motsvarade precis kapaciteten och alla som önskade biljett fick det, säger kulturutvecklaren Anna Ohlin Ek. Urban Hed från Axvall var en av kvällens besökare.
- Ett kul initiativ! Jag brukar inte lyssna så mycket på jazz, men att uppleva det live ger en annan känsla.


Trollband publiken

Magdalena Strandell Trio bjöd på härligt jazziga toner och skapade en intim känsla för sin publik.
- Det känns som att spela i sitt eget vardagsrum, säger sångerskan Magdalena Strandell. Den hemtrevliga känslan tog även lyssnarna med sig efter kvällens spelning.
Trummisen Fredrik Hamrå trollband publiken med sitt finurliga trumlir, som fick många att både hänföras och lockas till skratt.
– Bladhska galleriet är en fantastisk lokal, vilken akustik att leka med, säger han.


Kulturkoncept med nya grepp

Mod och initiativ är viktiga ledord i uppdraget med att utveckla nya och innovativa kulturkoncept. I konceptet jazz och konst har målsättningen varit jämställdhet, där kvinnliga konstuttryck har getts fokus både genom kvinnliga jazzmusiker och konstnärer.


Utveckling och samverkan

Finansieringen för jazzklubbarna kommer från regionala platsutvecklingsmedel, som syftar till att utveckla kulturlivet i Skara, där både bredd och lite smalare genrer ges utrymme.
- Vi är glada att samverka med ABF och Skara Konstförening, för att kunna genomföra sådana här satsningar, säger Anna Ohlin Ek.


Jazzklubben återkommer

Vill du lyssna på mer jazz finns möjligheten redan nästa vecka, då Kultur och fritidsförvaltningen ordnar entréfri konsert i Prubbasalen med jazzgruppen Linus Fredin Trio. Konceptet jazz och konst återkommer på Bladhska galleriet vid ytterligare två tillfällen under hösten; den 10 november och 1 december, i samband med konstföreningens utställningar.


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom
Linda Esseholt Hermansson
Kommundirektör
Linda Esseholt Hermansson
Ylva Pettersson
Oppositionsråd
Ylva Pettersson
Pernilla Magnusson
Förvaltningschef omsorgen
Pernilla Magnusson
Mats Flygelholm
Förvaltningschef service och teknik
Mats Flygelholm
Carolina Esping
Utvecklingschef
Carolina Esping
Mikael Hätting
Kommunjurist
Mikael Hätting
Säkerhetssamordnare
Rebecca Bergelin
Fritidschef
Camilla Helander
Verksamhetsutvecklare kultur
Johan Frick
Marie Wennerholm
Besöksnäringsstrateg
Marie Wennerholm
Peter Gustavsson
Verksamhetsutvecklare
Peter Gustavsson
Maria Vretemark
Fil dr, 1:e antikvarie
Maria Vretemark
Kommunikationsenheten