2024-01-03 09:55Pressmeddelande

Isbana vid Djäkneplatsen – snöra på dig skridskorna

Isbanan framför Djäknescenen Isbanan framför Djäknescenen

Då var det äntligen dags för en isbana vid Djäkneplatsen igen! Senast vädret tillät detta var 2021 och i år gjorde minusgraderna detta möjligt igen. Så, snöra på dig skridskorna och njut av en härlig skridskoåkning på isen som ligger omgiven av vackra byggnader och caféer.

– Att erbjuda en allmänhetens is mitt i stadskärnan är en enkel och efterlängtad åtgärd som alla står bakom och gärna skulle vilja ha varje år. I år tillät vädret detta och vi är glada att kunna erbjuda kommunens invånare och besökare detta en tid framöver, säger Mikael Ringqvist ordförande i förvaltningen för Service och Teknik.

Isen måste lägga sig först

Det första lagret är spolat, men isen måste spolas flera gånger innan det blir åkbart. Förhoppningen är att banan ska vara helt klar på torsdag eftermiddag (4/1), eller absolut senast fredag morgon (5/1).

– Då väderprognosen visar minusgrader en tid framöver såg vi en möjlighet att tillsammans med räddningstjänsten erbjuda invånare och besökare att åka skridskor mitt i staden. Håll utkik på Skara kommuns hemsida för klartecken att åka på isen, säger Mats Bäck avdelningschef på Service och Teknik.

Måndagar 18–18.30 får skrinnarna samsas med Rekoringen vid Djäkneplatsen. Då finns alltså möjlighet att göra en insats för klimatet genom att köpa närproducerat, samtidigt som man har en trevlig kväll på banan som är öppen tjugofyra sju.


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Kommunikationsenheten