2017-11-22 14:01Pressmeddelande

Inbjudan: Invigning av utegymmet i Petersburg

null

Nu är det äntligen dags för invigning av det nya utegymmet i Petersburg. Tisdagen den 28 november är det en högtidlig invigning med start kl. 18.00.

 • 18.00 Mingel med glögg och tilltugg
  •18.30 Invigningstal av Karl-Gustaf Bynke och Martin Johansson
  •IK Gandvik visar utgymmet ochDQ underhåller med sång

 • Hinderbana
  Utegymmet består av flera olika moment och styrkeövningar och en del är utformad som en hinderbana och går parallellt med motionsspåret. Det gör det lätt att ta en liten avstickare in i hinderbanan och sedan fortsätta med sin löprunda. Under en del av hinderbanan finns ett underlag av fallskyddsbark, det dämpar ett eventuellt fall och är ett miljövänligt material.

  Stretch och styrka
  På den övriga ytan är träningen mer styrke- och stretchbetonad. Både genom belastning av egen kroppsvikt och rörliga delar i stationerna. I den här delen av gymmet består underlaget, liksom motionsspåret, av stenmjöl. Den fysiska tillgängligheten är hög och det finns flera träningsmöjligheter. Det finns nya sittbänkar och här finns också en öppen yta för samling.

  Det här har vi gjort tillsammans
  Utegymmet har utformats i samråd mellan förvaltningen Service och teknik, Fritidsförvaltningen och idrottsklubbar. Tillsammans har vi kommit fram till att ytan ska vara både användbar och samtidigt passa in i omgivningen. Med detta i åtanke har vi använt oss av naturmaterial som passar bra på platsen.

  Bra att veta
  Petersburg är perfekt placering för utegymmet eftersom många motionärer redan besöker platsen för en löp- eller cykeltur i de olika spåren. Utegymmet ligger nära parkering, toalett och omklädningsrum. För att kunna använda omklädningsrum med dusch och bastu behövs en "tagg" som köps på Vilanbadet. Själva utegymmet är såklart gratis.

  Kontakt:

  Fritidschef Camilla Helander, telefon 0511-321 83
  Parkingenjör Stina Ramsén, telefon 0511-322 06


  Om Skara kommun

  I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


  Kontaktpersoner

  Peter Blom
  Utvecklingsledare
  Peter Blom
  Linda Esseholt Hermansson
  Kommundirektör
  Linda Esseholt Hermansson
  Ylva Pettersson
  Oppositionsråd
  Ylva Pettersson
  Pernilla Magnusson
  Förvaltningschef omsorgen
  Pernilla Magnusson
  Mats Flygelholm
  Förvaltningschef service och teknik
  Mats Flygelholm
  Carolina Esping
  Utvecklingschef
  Carolina Esping
  Mikael Hätting
  Kommunjurist
  Mikael Hätting
  Säkerhetssamordnare
  Rebecca Bergelin
  Fritidschef
  Camilla Helander
  Verksamhetsutvecklare kultur
  Johan Frick
  Marie Wennerholm
  Besöksnäringsstrateg
  Marie Wennerholm
  Peter Gustavsson
  Verksamhetsutvecklare
  Peter Gustavsson
  Maria Vretemark
  Fil dr, 1:e antikvarie
  Maria Vretemark
  Kommunikationsenheten