2019-11-25 10:35Pressmeddelande

Hon blir ny näringslivsstrateg

null

Nu är det klart vem som ska ansvara för Skara kommuns näringslivsfrågor. Det blir Helena Nyman Friberg som den första januari tillträder som ny näringslivsstrateg. 

– Det ska bli jättespännande att ta över rollen som näringslivsstrateg i Skara kommun, säger Helena Nyman Friberg.

Helena är född och uppvuxen i Skara och är för många ett välkänt ansikte. De senaste åren har Helena arbetat deltid som utvecklingsledare i Skara kommun vilket har gett henne en god kännedom om kommunen. Vid sidan av detta har hon även arbetat som VD på Förvalta i Skara AB samt drivit sitt egna företag där hon bland annat arbetat med kommunikation och marknadsföring.

– En näringslivsstrateg är en viktig länk mellan näringsliv och kommun. Helena har erfarenhet av båda perspektiven vilket ger en mycket bra grund för att fortsätta utveckla samarbetet, säger Carolina Esping, utvecklingschef i Skara kommun.

35 personer sökte tjänsten och 4 kallades till intervju. Förra veckan stod det klart att det blir Helena som tar över rollen som näringslivsstrateg.

– Jag är väldigt glad över att ha lyckats rekrytera Helena. Hon är mycket bra på att etablera, bibehålla och utveckla relationer. Dessutom har hon en gedigen erfarenhet och lokal förankring som passar utmärkt för tjänsten, säger Carolina.

Helena tillträder tjänsten den 1 januari 2020.

– Detta känns som ett naturligt steg för mig att ta. Jag har ett genuint intresse för Skaras utveckling och jag ser fram emot att anta denna utmaning, säger Helena. 


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom
Linda Esseholt Hermansson
Kommundirektör
Linda Esseholt Hermansson
Ylva Pettersson
Oppositionsråd
Ylva Pettersson
Pernilla Magnusson
Förvaltningschef omsorgen
Pernilla Magnusson
Mats Flygelholm
Förvaltningschef service och teknik
Mats Flygelholm
Carolina Esping
Utvecklingschef
Carolina Esping
Mikael Hätting
Kommunjurist
Mikael Hätting
Säkerhetssamordnare
Rebecca Bergelin
Utvecklingsledare
Camilla Helander
Verksamhetsutvecklare kultur
Johan Frick
Marie Wennerholm
Besöksnäringsstrateg
Marie Wennerholm
Peter Gustavsson
Verksamhetsutvecklare
Peter Gustavsson
Maria Vretemark
Fil dr, 1:e antikvarie
Maria Vretemark
Kommunikationsenheten