2019-06-04 10:52Pressmeddelande

Hellsings 100-årsjubileum till Skara

null

Onsdagen den 5 juni firar Sverige att Lennart Hellsing skulle fyllt 100 år. Hans alster kommer till Skara redan i augusti, i och med att utställningen Allemansland tar plats i Gamla biblioteket. Den 15 augusti inviger vi barnutställningen med grönsaksutklädd kör och liten orkester från kulturskolan i Töreboda, sång och teater. Flera av Hellsings barnvisor kommer att ta plats i utställningen, liksom pyssel, dans, rim och ramsor.

– Jag har redan fått bokningar från förskolor och skolor som har Lennart Hellsing-tema i sin undervisning i höst. Det är ett ypperligt tillfälle att få uppleva Hellsings karaktärer i utställningen Allemansland. Och det är jätteroligt att vi får ha den här i Skara samma år han skulle fyllt 100, säger projektledare Johanna Müntzing.

Allemansland är en produktion av Barnutställningar med fokus på språkutveckling hos barn. Den vänder sig i första hand till förskola och lågstadium. Totalt har utställningen åtta stationer, bland annat staden Annorlunda, sjörövarskeppet och Bagar Bengtssons krokan.

Fakta och kontakt

Lennart Hellsing skulle fyllt 100 år den 5 juni.

Utställningen Allemansland pågår i Gamla biblioteket i Skara den 15 augusti-3 november.

Vill man besöka utställningen med en större grupp rekommenderar vi att man bokar tid, men antalet platser är begränsade.

För mer information kontakta Johanna Müntzing, johanna.muntzing@skara.se eller 0511-320 74.


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom
Linda Esseholt Hermansson
Kommundirektör
Linda Esseholt Hermansson
Ylva Pettersson
Oppositionsråd
Ylva Pettersson
Pernilla Magnusson
Förvaltningschef omsorgen
Pernilla Magnusson
Mats Flygelholm
Förvaltningschef service och teknik
Mats Flygelholm
Carolina Esping
Utvecklingschef
Carolina Esping
Mikael Hätting
Kommunjurist
Mikael Hätting
Säkerhetssamordnare
Rebecca Bergelin
Fritidschef
Camilla Helander
Verksamhetsutvecklare kultur
Johan Frick
Marie Wennerholm
Besöksnäringsstrateg
Marie Wennerholm
Peter Gustavsson
Verksamhetsutvecklare
Peter Gustavsson
Maria Vretemark
Fil dr, 1:e antikvarie
Maria Vretemark
Kommunikationsenheten