2019-10-01 17:16Pressmeddelande

Han blir ny skolchef i Skara

null

Rekryteringen av ny skolchef är nu klar. I januari 2020 tillträder Hans Persson som förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen. Hans kommer senast från Tjörns kommun där han är rektor för grundskolan och han har ett helt yrkesliv inom skolväsendet bakom sig.

– Det känns fantastiskt bra att kunna erbjuda Hans tjänsten. Han har ett stort strategiskt tänk och dokumenterat goda ledaregenskaper. Det arbete som gjorts på barn- och utbildningsförvaltningen ska nu förvaltas och utvecklas, säger kommundirektör Gustaf Olsson.

Arbetet med Skolstaden Skara fortskrider och är också en av anledningarna till att Hans lockades att söka tjänsten.

– Jag kände mig lockad av att få förankra Skaras större visioner och skapa en gemensam drivkraft kring uppsatta mål. I skolstaden Skara finns goda visioner och politisk enighet om att göra skolorna i staden ännu bättre tillsammans. Den samlade kraften när alla anser att skolan är viktig är det som gör att man kan ta sig an större utmaningar som Skaras skolor står inför. Jag tar vid och utvecklar där den tidigare slutat, säger Hans Persson.

– Det här känns väldigt bra och spännande. Vi har stora utmaningar framför oss, och jag tror att Hans är rätt person att leda förvaltningen framåt. Vi har träffat två mycket kompetenta kandidater till tjänsten, så valet var inte helt enkelt, men det här känns riktigt bra! Det fanns också en enighet i politiken kring det här valet, och det är en bra förutsättning för samarbetet och framtiden, avslutar Lotta Grönlund Plöen, ordförande (M) i barn- och utbildningsnämnden.

För mer information kontakta

Gustaf Olsson, 0511-324 27.

Hans Persson, 070-685 34 05.


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom
Linda Esseholt Hermansson
Kommundirektör
Linda Esseholt Hermansson
Ylva Pettersson
Oppositionsråd
Ylva Pettersson
Pernilla Magnusson
Förvaltningschef omsorgen
Pernilla Magnusson
Mats Flygelholm
Förvaltningschef service och teknik
Mats Flygelholm
Carolina Esping
Utvecklingschef
Carolina Esping
Mikael Hätting
Kommunjurist
Mikael Hätting
Säkerhetssamordnare
Rebecca Bergelin
Utvecklingsledare
Camilla Helander
Verksamhetsutvecklare kultur
Johan Frick
Marie Wennerholm
Besöksnäringsstrateg
Marie Wennerholm
Peter Gustavsson
Verksamhetsutvecklare
Peter Gustavsson
Maria Vretemark
Fil dr, 1:e antikvarie
Maria Vretemark
Kommunikationsenheten