2018-08-16 14:30Pressmeddelande

Gott samarbete bakom succéevenemanget

null

Den sista sommarkvällen för året bjöd på en brakande schlagerfest, folkvimmel och fantastisk stämning. På scenen under kvällen stod Nanne Grönvall, Lasse Holm och Septemberfamiljen. Konferencier var Andreas Ljung, som under kvällen även delade ut Mats Ljungs Tôrparpris. Priset gick i år till Jonas von Essen, minnesmästaren och Jonna Sandén, från musikalen Mamma Mia.

– De tre sommarkvällarna har verkligen blivit fullträffar. Det är underbart att träffa så många som vill njuta av arrangemanget och som passar på att prata med oss i tältet, säger Ann-Mari Engh från turistbyrån, Skara kommun.

Sommarkvällarna arrangeras av föreningen Mega tillsammans med Skara kommun som huvudsponsor. Många företag och föreningar i kommunen går också in och sponsrar kvällarna eller hjälper till vid evenemangen, allt för att kunna erbjuda tre fullmatade konserter helt gratis för besökaren.

– Det goda samarbetet mellan kommunen och Mega har gjort det här evenemanget till en succé. Det gör mig stolt över vad Skara kan leverera genom att jobba ihop: kommunen och näringslivet. Ett stort tack till alla som varit med, publik, sponsorer, idrottsföreningar och de som jobbat med evenemangen. Nu börjar vi snart planera inför 2019 års sommarkvällar, säger Peter Blom, kommunikationschef i Skara kommun.

Nanne och Lasse drog rekordmånga besökare

– Många från både Skara och utanför tog sig till Djäknescenen på onsdagskvällen och stämningen var helt fantastisk. Vi hade ungefär 2000 besökare, vilket är något fler än de tidigare sommarkvällarna. Det är härligt att se när människor trivs – det här gör vi om, avslutar Peter Gustavsson projektledare på Mega.


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom
Linda Esseholt Hermansson
Kommundirektör
Linda Esseholt Hermansson
Ylva Pettersson
Oppositionsråd
Ylva Pettersson
Pernilla Magnusson
Förvaltningschef omsorgen
Pernilla Magnusson
Mats Flygelholm
Förvaltningschef service och teknik
Mats Flygelholm
Carolina Esping
Utvecklingschef
Carolina Esping
Mikael Hätting
Kommunjurist
Mikael Hätting
Säkerhetssamordnare
Rebecca Bergelin
Fritidschef
Camilla Helander
Verksamhetsutvecklare kultur
Johan Frick
Marie Wennerholm
Besöksnäringsstrateg
Marie Wennerholm
Peter Gustavsson
Verksamhetsutvecklare
Peter Gustavsson
Maria Vretemark
Fil dr, 1:e antikvarie
Maria Vretemark
Kommunikationsenheten