2018-01-16 15:16Pressmeddelande

Göteborg Wind Orchestra kommer till Skara och Rosers salonger med "Tidernas fimmusik"

null

Till redaktionen

Tidernas filmmusik!

Filmer som etsar sig fast i minnet, inte bara för handlingen, ljuset, skådespeleriet och regin. Också filmmusik kan vara odödlig.

I konserten ”Tidernas filmmusik” bjuder Göteborg Wind Orchestra på en oförglömlig filmmusikalisk resa.

Den åttonde februari spelar de i Skara.

Vad sägs om att lyssna till filmmusik av bland andra Henry Mancini, John Williams, Alan Silvestri, Hans Zimmer, Howard Shore, Nino Rota, Ennio Morricone, Erich Wolfgang Korngold, Bill Conti och Bernard Herrmann? Alla är de kända för att hitta precis rätt i filmens modus och smälta samman musiken med filmens budskap och känslor.

Den åttonde februari kommer Göteborg Wind Orchestra; GWO, till Skara och Rosers salonger. I november i fjol tog den 23 personer stora orkestern med Skarapubliken på en fantastisk resa genom musikalernas värld. Denna gång blir det en konsert som bygger på filmmusik.

Dirigent Jerker Johansson leder sin orkester och publiken på en resa som startar i tidigt 30-tal och som sträcker sig fram till idag. Göteborg Wind Orchestra har valt att både spela storslagen musik från filmer som till exempel Sagan om ringen och Star Wars men även vacker, stillsam och djup musik från bland andra den episka filmtrilogin Gudfadern.

Men det blir också musik från filmer som För en handfull dollar, Forrest Gump och Taxi driver.

I och med att sportlovet står för dörren och det då också blir danstema på flera sportlovsaktiviteter, ser GWO förstås till att även bjuda på musik ur dansfilmen A Chorus Line.

Jerker Johansson, som dirigerar orkestrar i hela Norden och är en mycket produktiv arrangör och kompositör, var tidigare var GWO:s chefdirigent och konstnärlige ledare. Han har ett stort intresse för filmmusik och har genom åren satt samman flera konsertproduktioner som bygger på just film för den vita duken.

Biljetter finns att köpa på nya biblioteket i Skara.


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom
Linda Esseholt Hermansson
Kommundirektör
Linda Esseholt Hermansson
Ylva Pettersson
Oppositionsråd
Ylva Pettersson
Pernilla Magnusson
Förvaltningschef omsorgen
Pernilla Magnusson
Mats Flygelholm
Förvaltningschef service och teknik
Mats Flygelholm
Carolina Esping
Utvecklingschef
Carolina Esping
Mikael Hätting
Kommunjurist
Mikael Hätting
Säkerhetssamordnare
Rebecca Bergelin
Utvecklingsledare
Camilla Helander
Verksamhetsutvecklare kultur
Johan Frick
Marie Wennerholm
Besöksnäringsstrateg
Marie Wennerholm
Peter Gustavsson
Verksamhetsutvecklare
Peter Gustavsson
Maria Vretemark
Fil dr, 1:e antikvarie
Maria Vretemark
Kommunikationsenheten