2016-10-28 08:28Pressmeddelande

Gör dig synlig - pimpa cykeln på Stureplan!

Gör dig synlig i höstmörkret. På höstlovet är Skaras unga välkomna till Stureplan för att pimpa sin cykel med belysning och reflexer.

Nu är det mörkt ute om kvällarna – och det är svårt att se gångtrafikanter och cyklister som inte har lysen eller reflexer. Det är lätt att glömma bort hur dåligt man syns i höstmörkret. Brottsförebygganderådet har gjort en undersökning bland Skaras invånare och många är oroliga i trafiken, för att det är svårt att se cyklister och gångare i mörkret.

- På Stureplan vill vi bidra med vad vi kan göra för att göra en positiv skillnad, därför satsar vi på programpunkten höstcykeln i vårt höstlovsprogram, säger Richard Norelius, verksamhetsledare på öppna fritidsverksamheten på Stureplan.

Skaras unga kan komma till Stureplan och montera gratis cykellampor, genom ett samarbete med Jula, och reflexer delas ut av Folksam. Polisen finns också på plats för att mingla och prata med ungdomarna om cyklisten i trafiken.

- Vi vill helt enkelt lyfta ungdomars medvetande kring detta och få ungdomar att vara mer synliga, säkra och trygga i trafiken, avslutar Richard Norelius.

Aktiviteten äger rum på Stureplan ”Mekarverkstad” tisdag 1 november mellan klockan 15.00-18.00.


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom
Linda Esseholt Hermansson
Kommundirektör
Linda Esseholt Hermansson
Ylva Pettersson
Oppositionsråd
Ylva Pettersson
Pernilla Magnusson
Förvaltningschef omsorgen
Pernilla Magnusson
Mats Flygelholm
Förvaltningschef service och teknik
Mats Flygelholm
Carolina Esping
Utvecklingschef
Carolina Esping
Mikael Hätting
Kommunjurist
Mikael Hätting
Säkerhetssamordnare
Rebecca Bergelin
Utvecklingsledare
Camilla Helander
Verksamhetsutvecklare kultur
Johan Frick
Marie Wennerholm
Besöksnäringsstrateg
Marie Wennerholm
Peter Gustavsson
Verksamhetsutvecklare
Peter Gustavsson
Maria Vretemark
Fil dr, 1:e antikvarie
Maria Vretemark
Kommunikationsenheten