2016-12-16 15:11Pressmeddelande

Gene Kelly The Legacy till Skara!

null

Alla hjärtans dag den 14 februari nästa år kommer att bli något alldeles extra. Då kommer filmhistorikern Patricia Ward Kelly att gästa Rosers salonger i Skara med showen Gene Kelly The Legacy. Patricia Ward Kelly är änka till en av Hollywoods mest framstående dansare och underhållare Gene Kelly.

- Världen i Skara och Skara i världen, precis som det ska vara. Det fläktar från Hollywood! säger Lars Lundgren, förvaltningschef på kultur- och fritidsförvaltningen.

Det hela började med att en av medarbetarna på kulturkontoret, Danny Waggett, etablerade kontakt med Patricia Ward Kelly. Waggett har alltsedan barndomen i norra England beundrat Gene Kellys insatser på film och scen. Det brinnande intresset för dans medförde att han senare blev professionell dansare och teaterchef, bl. a på celebra The London Palladium i West End. Showen Gene Kelly The Legacy har mestadels spelats i USA men gör en avstickare till Europa i början av nästa år.

- Därför började vi dra upp planer på att få hit Patricia Ward Kellys show, säger Anna Ohlin Ek, verksamhetsutvecklare på kultur- och fritidsförvaltningen.

Sedan tidigare fanns en tanke på att ha dans som tema under den kommande sportlovsveckan. I veckan blev det alltså klart! På självaste Alla hjärtans dag kommer Patricia Ward Kelly att inta scenen på Rosers salonger. I showen kommer hon att berätta om Gene Kellys långa karriär, men på ett lite annorlunda sätt.

- I själva verket vet vi väldigt lite om mannen som skapat några av de mest ikoniska ögonblicken i filmhistorien, menar Patricia Ward Kelly.

Patricia Ward Kelly tar med oss bakom kulisserna och delar en djupt gripande och intimt porträtt av den innovativa konstnären, med bekanta och sällsynta filmklipp och tidigare outgivna ljudinspelningar. Personliga minnen och inblickar har valts ut ur många timmars intervjuer och samtal mellan herr och fru Kelly.

Showen är verkligen personlig - en sällsynthet i hyllningar som dessa. Jag kände mig privilegierad att vara där sa den välkände filmkritikern Leonard Maltin i tv-programmet Entertainment Tonight efter att ha bevistat showen.

Showen i Skara är exklusiv.

- Det blir Patricia Ward Kellys enda framträdande i norra Europa, säger Diana Hendin Appell.

Biljettpriset är heller inte avskräckande. Endast 100 kr för denna helkväll. Biljetterna finns till försäljning på nya biblioteket från och med i dag.

- Den perfekta julklappen! säger Johan Frick, verksamhetsutvecklare på kultur- och fritidsförvaltningen.

Faktaruta Gene Kelly:

Gene Kelly (1912-1996) var en amerikansk dansare, skådespelare, sångare, regissör, producent och koreograf. År 1942 gjorde han filmdebut mot Judy Garland i Min flicka i vapenrock. Han revolutionerade danskonsten med sin energiska och atletiska stil. I dag är han mest känd för sina framträdanden i filmer som An American in Paris (1951) och Singin 'in the Rain (1952). Han gjorde sin sista filmroll i musikalfilmen Xanadu (1980).


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom
Linda Esseholt Hermansson
Kommundirektör
Linda Esseholt Hermansson
Ylva Pettersson
Oppositionsråd
Ylva Pettersson
Pernilla Magnusson
Förvaltningschef omsorgen
Pernilla Magnusson
Mats Flygelholm
Förvaltningschef service och teknik
Mats Flygelholm
Carolina Esping
Utvecklingschef
Carolina Esping
Mikael Hätting
Kommunjurist
Mikael Hätting
Säkerhetssamordnare
Rebecca Bergelin
Fritidschef
Camilla Helander
Verksamhetsutvecklare kultur
Johan Frick
Marie Wennerholm
Besöksnäringsstrateg
Marie Wennerholm
Peter Gustavsson
Verksamhetsutvecklare
Peter Gustavsson
Maria Vretemark
Fil dr, 1:e antikvarie
Maria Vretemark
Kommunikationsenheten