2020-03-12 08:15Pressmeddelande

Förvaltningschef mot nya utmaningar

null

Förvaltningschefen Pontus Düring går mot nya utmaningar som glädjande nog delvis kommer att vara inom Skara kommun. Han har fått en ny tjänst som förvaltningschef för Samhällsskydd Mellersta Skaraborg.

Pontus har varit anställd i Skara kommun sedan hösten 2018 och har då arbetat som förvaltningschef för Service och teknik.

– Det är med lite blandade känslor jag går mot nya utmaningar. Samtidigt som jag ser fram emot att ta mig an samhällsskyddet i fyra kommuner trivs jag väldigt bra i min nuvarande roll. Jag är glad och tacksam över att jag har haft förmånen att arbeta tillsammans med engagerade och motiverade personer. Men nu när många projekt är igång, bland annat stationsområdet, är jag övertygad om att det kommer hända mycket positivt i kommunen framöver, säger Pontus.

Pontus har en bakgrund inom det militära och han har en gedigen ledarerfarenhet.

– Det är inte ofta tjänster av denna karaktär annonseras. Här kommer jag få möjlighet att arbeta med och utveckla samhällsskyddet i fyra kommuner (Skara, Götene, Falköping och Tidaholm). Jag har alltid funnit det mycket intressant och lockande med det utvecklingsfokus som samhällsskyddsfrågorna har och samarbetet inom totalförsvarsfrågor, fortsätter han.

– Pontus har gjort mycket bra för Skara kommun och han har varit en omtyckt och uppskattad medarbetare och chef. I och med att han går vidare till en tjänst som delvis är inom Skara kommun ser jag positivt på att hans kunnande och driv stannar inom organisationen. Jag önskar Pontus stort lycka till och jag är övertygad om att han kommer att axla rollen som förvaltningschef för Samhällsskydd Mellersta Skaraborg, säger Gustaf Olsson kommundirektör Skara kommun.

Pontus kommer att avsluta sin anställning den 15 juni och rekrytering av ny förvaltningschef kommer att påbörjas så fort som möjligt. 


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom
Linda Esseholt Hermansson
Kommundirektör
Linda Esseholt Hermansson
Ylva Pettersson
Oppositionsråd
Ylva Pettersson
Pernilla Magnusson
Förvaltningschef omsorgen
Pernilla Magnusson
Mats Flygelholm
Förvaltningschef service och teknik
Mats Flygelholm
Carolina Esping
Utvecklingschef
Carolina Esping
Mikael Hätting
Kommunjurist
Mikael Hätting
Säkerhetssamordnare
Rebecca Bergelin
Utvecklingsledare
Camilla Helander
Verksamhetsutvecklare kultur
Johan Frick
Marie Wennerholm
Besöksnäringsstrateg
Marie Wennerholm
Peter Gustavsson
Verksamhetsutvecklare
Peter Gustavsson
Maria Vretemark
Fil dr, 1:e antikvarie
Maria Vretemark
Kommunikationsenheten