2019-06-11 10:00Pressmeddelande

Förvaltningschef för barn och utbildning slutar

Barn- och utbildningsförvaltningens chef Jonny Palmkvist har sagt upp sig. Orsaken till hans egen uppsägning är att han som skolchef inte anser sig kunna driva verksamheten i enlighet med föreslaget budgetdokument 2020. Jonny började i Skara kommun i maj 2017 och har under sin tid som förvaltningschef utvecklat och skapat en stabilitet i förvaltningen. Han har bland annat förändrat ledningsstrukturen och börjat bygga upp en drift- och utvecklingsorganisation med målet att stärka barns och elevers lärande.

Jonny började i Skara kommun 2017 och gör sin sista dag i november 2019.

– Jag har haft mina egna funderingar kring framtiden för mig inom barn- och utbildningsförvaltningen. Igår tog jag del av den skrivelse som rektorer och förskolechefer lämnat in till kommunfullmäktige och kommunstyrelsen. Jag konstaterar att jag är enig i kritiken mot skrivningarna i budgeten som rör min förvaltning. Enligt mig är det brist på samsyn mellan mig och den politiska ledningen kring hur man ska styra en förvaltning och vilka utvecklingsbehov som finns. Jag är övertygad om att det blir bättre för både verksamheten och mig som person om jag lämnar mitt uppdrag, säger förvaltningschef Jonny Palmkvist.

– Det är oerhört tråkigt men också rakryggat av Jonny att själv välja att lämna sitt uppdrag. Jonny uttrycker att han inte kan göra ett bra jobb med de förutsättningar han får och jag respekterar hans beslut. Han har börjat bygga upp ett systematiskt kvalitetsarbete och en ny ledningsstruktur i förvaltningen, vilket är något som bådar gott för framtiden, säger kommundirektör Gustaf Olsson.


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom
Linda Esseholt Hermansson
Kommundirektör
Linda Esseholt Hermansson
Ylva Pettersson
Oppositionsråd
Ylva Pettersson
Pernilla Magnusson
Förvaltningschef omsorgen
Pernilla Magnusson
Mats Flygelholm
Förvaltningschef service och teknik
Mats Flygelholm
Carolina Esping
Utvecklingschef
Carolina Esping
Mikael Hätting
Kommunjurist
Mikael Hätting
Säkerhetssamordnare
Rebecca Bergelin
Utvecklingsledare
Camilla Helander
Verksamhetsutvecklare kultur
Johan Frick
Marie Wennerholm
Besöksnäringsstrateg
Marie Wennerholm
Peter Gustavsson
Verksamhetsutvecklare
Peter Gustavsson
Maria Vretemark
Fil dr, 1:e antikvarie
Maria Vretemark
Kommunikationsenheten