2017-05-15 07:30Pressmeddelande

Föreningsmässa i Skara

null

 Visst vore det kul att pröva på något nytt? Nu har skaraborna möjlighet att testa allt från bridge till thaiboxning på en och samma dag.

Söndagen den 21 maj blir det full aktivitet på Vilanområdet. Tjugofem föreningar visar upp sina verksamheter både inomhus och utomhus. Målgruppen är mycket bred: dagen är till för alla åldrar. Även utbudet uppvisar en stor variation med dans, kampsport, lagsport, frimärkssamling, biodling, bridge och motorsport. Axevalla folkhögskola finns representerade med sin fritidsledarutbildning.

Allt är på plats

Tanken på en föreningsmässa har funnits länge och ingår som ett uppdrag från politiken till fritidsförvaltningen.

- Nu när de stora satsningarna på Vilan har genomförts och både sportplaner och Vilanhallen är på plats, så har vi alla möjligheter att genomföra detta på ett bra sätt, säger fritidschef Camilla Helander.

Satsningen är ett samarrangemang mellan Skara kommun och Västra Götalands idrottsförbund, som finns med genom integrationsprojektet Sports for you. Förhoppningen är att föreningsmässan kan bli ett årligt återkommande evenemang.Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom
Linda Esseholt Hermansson
Kommundirektör
Linda Esseholt Hermansson
Ylva Pettersson
Oppositionsråd
Ylva Pettersson
Pernilla Magnusson
Förvaltningschef omsorgen
Pernilla Magnusson
Mats Flygelholm
Förvaltningschef service och teknik
Mats Flygelholm
Carolina Esping
Utvecklingschef
Carolina Esping
Mikael Hätting
Kommunjurist
Mikael Hätting
Säkerhetssamordnare
Rebecca Bergelin
Utvecklingsledare
Camilla Helander
Verksamhetsutvecklare kultur
Johan Frick
Marie Wennerholm
Besöksnäringsstrateg
Marie Wennerholm
Peter Gustavsson
Verksamhetsutvecklare
Peter Gustavsson
Maria Vretemark
Fil dr, 1:e antikvarie
Maria Vretemark
Kommunikationsenheten