2019-10-23 14:03Pressmeddelande

​Familjekvällar på biblioteket hela veckan!

null

Under fyra kvällar den här veckan bjuder bibliotekets barnavdelning in Skaras alla 6-åringar till biblioteket för att få lånekort och en gåvobok och se en föreställning med Adin Trollkarl.

- Det är ett roligt och bra sätt att få familjer att komma till biblioteket och introducera dem för läsning och bibliotekets verksamhet. Det är andra året i rad vi arrangerar detta, och vi hoppas att det ska bli en rolig tradition för förskoleklasseleverna att se fram emot varje år, säger barn- och ungdomsbibliotekarien Emma Arnälv.

Stolarna på bibliotekstorget fylls snabbt på av över 40 stycken förväntansfulla 6-åringar, deras syskon och föräldrar på tisdagseftermiddagen. Det märks att det är något kul på gång. Det pratas och skrattas överallt. Många familjer passar på att kolla in barnavdelningen och låna böcker innan kvällens föreställning med Adin trollkarl börjar.

- Besöket går ut på att så många som möjligt ska hitta till biblioteket, få lära känna barnavdelningen och veta att på ett bibliotek kan man sitta och läsa hur mycket som helst och låna hem böcker, filmer, musik och tidskrifter helt gratis, berättar Annica Hyllenstrand som jobbar på bibliotekets barnavdelning. 

Trollkarlen Adin bjuder på bus och trolleri på den lilla scenen, och det blir många skratt från både barn och vuxna i publiken. När han bjuder upp en pappa och tar på honom ett par jätteglasögon och en glittrig hatt tjuter barnen av skratt. Han tar också upp flera frivilliga barn i publiken som hjälper till vid olika trolleritricks.

Agnes Albertsson, 6 år, är ett av barnen i publiken. – Adin var jättejättekul! Och det är roligt att få ett eget lånekort så jag kan låna böcker själv.  Lillasyster Wilma Albertsson säger – Trollkarlen var bäst!

Efter föreställningen får alla 6-åringar gåvoboken ”Lätt & blandat – läsgodis för alla smaker” och sitt alldeles egna lånekort av bibliotekspersonalen.

- Boken är både lättläst och finurlig och passar perfekt för en förskoleklassare. Förhoppningsvis kan vi få dem att upptäcka språket och böckernas värld, förklarar Emma.

Under veckan får kommunens alla 6-åringar chansen att lära känna biblioteket tillsammans med hela sin familj.
– Det är ju såklart inte alltid såhär på biblioteket, trolleri och stoj, men för många familjer är det ett avslappnat och roligt första möte med biblioteket som förhoppningsvis gör att de gärna återkommer, säger Emma.

- Publiken var nöjd och jag är supernöjd! Det kan inte bli bättre än såhär! , säger trollkarlen Adin när föreställningen är slut, alla barn gått hem och tystnaden åter lagt sig över biblioteket.


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom
Linda Esseholt Hermansson
Kommundirektör
Linda Esseholt Hermansson
Ylva Pettersson
Oppositionsråd
Ylva Pettersson
Pernilla Magnusson
Förvaltningschef omsorgen
Pernilla Magnusson
Mats Flygelholm
Förvaltningschef service och teknik
Mats Flygelholm
Carolina Esping
Utvecklingschef
Carolina Esping
Mikael Hätting
Kommunjurist
Mikael Hätting
Säkerhetssamordnare
Rebecca Bergelin
Utvecklingsledare
Camilla Helander
Verksamhetsutvecklare kultur
Johan Frick
Marie Wennerholm
Besöksnäringsstrateg
Marie Wennerholm
Peter Gustavsson
Verksamhetsutvecklare
Peter Gustavsson
Maria Vretemark
Fil dr, 1:e antikvarie
Maria Vretemark
Kommunikationsenheten