2020-01-29 15:00Pressmeddelande

Elever på Viktoriaskolan deltar i Sveriges största lagtävling i matematik

null

Intresset för matematik är stort på Viktoriaskolan och skolan ligger ofta bra till i olika mattetävlingar. I mitten av januari deltog elever i kvalomgången till den nationella tävlingen Pythagoras Quest.

Pythagoras Quest är ett initiativ från bland annat Sydsvenska Industri- och Handelskammaren. Det har tillkommit för att lyfta betydelsen av att vara bra på matte när man kommer ut i arbetslivet. Sveriges största lagtävling i matematik för högstadieelever har mött stort positivt gensvar från både elever och lärare. I år deltar över 250 skolor runt om i Sverige.

Stort intresse bland åttor och nior i Skara

Syftet med Viktoriaskolans medverkan är att främja intresset för matematik och även att möta intresserade elevers behov av utmaningar. På Viktoriaskolan anmälde sig denna gång 25 elever i årskurs 8 och 9 till kvaltävlingen. Om resultaten räcker till väntar en regionfinal i Falköping. Skara har hållit sig väl framme i de här sammanhangen tidigare och förhoppningen finns naturligtvis att det även i år ska gå vägen.

- Resultatet blev riktigt bra i årets kvalomgång, säger Maria Johansson, förstelärare i matematik

I regionfinalen i mars tävlar eleverna tillsammans tre och tre under en hel dag mot andra skolor i Skaraborg. Vinnarna får sedan tävla vidare i riksfinalen som hålls i Malmö.

Fler matematiktävlingar väntar under året

Andra matematiktävlingar som Viktoriaskolan brukar delta i är Sigma-8, där hela klasserna löser uppgifter tillsammans, samt Kängurutävlingen, som anordnas varje år av Nationellt Centrum för Matematikutbildning.


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom
Linda Esseholt Hermansson
Kommundirektör
Linda Esseholt Hermansson
Ylva Pettersson
Oppositionsråd
Ylva Pettersson
Pernilla Magnusson
Förvaltningschef omsorgen
Pernilla Magnusson
Mats Flygelholm
Förvaltningschef service och teknik
Mats Flygelholm
Carolina Esping
Utvecklingschef
Carolina Esping
Mikael Hätting
Kommunjurist
Mikael Hätting
Säkerhetssamordnare
Rebecca Bergelin
Utvecklingsledare
Camilla Helander
Verksamhetsutvecklare kultur
Johan Frick
Marie Wennerholm
Besöksnäringsstrateg
Marie Wennerholm
Peter Gustavsson
Verksamhetsutvecklare
Peter Gustavsson
Maria Vretemark
Fil dr, 1:e antikvarie
Maria Vretemark
Kommunikationsenheten