2021-03-10 16:25Pressmeddelande

Distansundervisning för årskurs 3 på Mariebergsskolan

null

Det har bekräftats fall av covid-19-smitta på Mariebergsskolan, med anknytning till årskurs 3. Idag beslutade därför biträdande förvaltningschef och rektor om distansundervisning den 11 och 12 mars för eleverna i årskurs 3 på Mariebergsskolan. Alla medarbetare, oavsett om man skulle uppvisa symtom eller inte, provtas nu för att förhindra smittspridning.

– Vi har förberett våra elever i årskurs 3 för distansundervisning, även om det här är första gången de får genomföra det skarpt. Vi vill verkligen göra allt för att förhindra vidare smittspridning och ställer därför om till distansundervisning för treorna på Mariebergsskolan under torsdag och fredag den här veckan, säger Ulrika Kragner, barn- och utbildningsförvaltningens biträdande förvaltningschef.

Kommunen följer de rutiner som finns vid smitta, bland annat genomförs hygienstädning för att säkerställa att kontaktytor i lokalerna blir rena. Medarbetare och vårdnadshavare har under eftermiddagen också fått information om åtgärderna och vad de själva kan göra för att bromsa smittspridningen.

– Det är jätteviktigt att vara uppmärksam på symtom som kan vara covid-19 och att man, om man får symtom, bokar tid för provtagning. Vi förstår att det blir några annorlunda dagar för både elever och lärare i årskursen, men tillsammans stoppar vi smittspridningen. Vi vill också påminna om att familjekarantän enligt Folkhälsomyndighetens rekommendation fortfarande gäller. På måndag den 15 mars planerar vi för undervisning som vanligt på plats på Mariebergsskolan, avslutar Ulrika.

Distansundervisning gäller Mariebergsskolans årskurs 3, den 11 och 12 mars. Inga andra årskurser på skolan berörs i dagsläget.

För mer information

Kontakta biträdande förvaltningschef Ulrika Kragner, 0511-322 98, ulrika.kragner@skara.se


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom
Linda Esseholt Hermansson
Kommundirektör
Linda Esseholt Hermansson
Ylva Pettersson
Oppositionsråd
Ylva Pettersson
Pernilla Magnusson
Förvaltningschef omsorgen
Pernilla Magnusson
Mats Flygelholm
Förvaltningschef service och teknik
Mats Flygelholm
Carolina Esping
Utvecklingschef
Carolina Esping
Mikael Hätting
Kommunjurist
Mikael Hätting
Säkerhetssamordnare
Rebecca Bergelin
Fritidschef
Camilla Helander
Verksamhetsutvecklare kultur
Johan Frick
Marie Wennerholm
Besöksnäringsstrateg
Marie Wennerholm
Peter Gustavsson
Verksamhetsutvecklare
Peter Gustavsson
Maria Vretemark
Fil dr, 1:e antikvarie
Maria Vretemark
Kommunikationsenheten