2023-04-13 07:49Pressmeddelande

Digitala veckorna i Skara - för alla digitala nybörjare

Är du digital nybörjare eller vill du bara veta mer om digitaliseringens möjligheter? Den 17 april är det dags igen. Digitala veckorna i Skara drar igång med ett fullspäckat program av aktiviteter för alla som vill komma igång med digitala tjänster och produkter.

Digitala veckorna i Skara är en del av den europeiska kampanjen All digital weeks, vars syfte är att öka den digitala delaktigheten. Under de tre veckorna kan du få hjälp med alltifrån att komma igång med QR-koder för digitala kulturvandringar och prova på iPad till att testa ny välfärdsteknik och få information om hur du undviker att bli lurad på internet och i hemmet.

Vid flera tillfällen har du också möjlighet att träffa kommunens digitala fixare, som hjälper dig med tekniken i vardagen och svarar på frågor om digitala tjänster.

- Alla ska känna sig trygga med den nya tekniken som kommer in i vardagen och i hemmet. Under de digitala veckorna gör vi extra många aktiviteter som framförallt den äldre målgruppen kan medverka vid, men det finns alltid möjlighet att kontakta mig eller att komma på något av de ordinarie tillfällena på Husaren eller Sockerbagaren, säger Ylva Thun, digital fixare i Skara kommun.

Se hela programmet på kommunens webbplats. 


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.