2020-03-04 13:58Pressmeddelande

Den populära barnboksförfattaren Pernilla Stalfelt besöker Bok & Lek

null

Den populära barnboksförfattaren Pernilla Stalfelt besöker Bok & Lek

Den populära lek- och lärutställningen Bok & Lek i Gamla biblioteket har hittills besökts av nära 3000 besökare under februarimånad.

-Det är underbart att se att Gamla biblioteket fått nytt liv och har blivit en generationsöverskridande mötesplats med lek och litteratur i fokus, säger kulturchef Åsa Veghed.

Bok & Lek bygger på lekmoduler och miljöer ur nio svenska barnboksförfattares litterära världar. Två av dem är Ulf Nilsson och Pernilla Stalfelt som båda är aktuella på olika sätt.

-Från och med mars kommer olika evenemang att komma igång. I lördags hade vi allsång med långt över hundra glada allsångare i skiftande åldrar när Moa och Andreas Ljung höll i allsången, säger Jessica Karlsson, projektledare för Bok & Lek.

På lördag den 7 mars blir det teater med Charlies teaterförening.

-Det är Ulf Nilssons bok Ensam Mullvad som blir barnteaterföreställning i Gamla biblioteket. Det är jätteroligt att böckerna blir gestaltade på olika sätt, säger Jessica Karlsson.

Den 11 och 12 mars kommer barnboksförfattaren Pernilla Stalfelt till Skara. Hon har skrivit en lång rad populära faktaböcker för barn. Mest känd är Bajsboken och Kissboken. I år är hon dessutom extra aktuell med boken om Barnens Rätt, där hon har skrivit och illustrerat om FN:s barnkonvention, som i år blivit lag i Sverige. Parallellt med sitt författarskap är hon museipedagog för barn på Moderna Museet i Stockholm och arbetar med konst och illustrationer med barnen i verkstaden.

Alla barn i årskurs 3 i Skara har blivit inbjudna till en föreläsning med Pernilla Stalfelt på biblioteket. Allmänheten får chans att träffa henne den 12 mars kl.14, då hon signerar sina böcker på Gamla biblioteket.

-Jag upptäckte nyligen att en av mina barns favoritböcker Gubben som grät om Staffan Bullersväng var skriven av Pernilla Stalfelt. Ibland läser man en bok om och om igen utan att veta vem som har skrivit den, säger kulturchef Åsa Veghed.

Kontaktperson:

Jessica Karlsson

jessica.karlsson@skara.se

070-2473544


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom
Linda Esseholt Hermansson
Kommundirektör
Linda Esseholt Hermansson
Ylva Pettersson
Oppositionsråd
Ylva Pettersson
Pernilla Magnusson
Förvaltningschef omsorgen
Pernilla Magnusson
Mats Flygelholm
Förvaltningschef service och teknik
Mats Flygelholm
Carolina Esping
Utvecklingschef
Carolina Esping
Mikael Hätting
Kommunjurist
Mikael Hätting
Säkerhetssamordnare
Rebecca Bergelin
Utvecklingsledare
Camilla Helander
Verksamhetsutvecklare kultur
Johan Frick
Marie Wennerholm
Besöksnäringsstrateg
Marie Wennerholm
Peter Gustavsson
Verksamhetsutvecklare
Peter Gustavsson
Maria Vretemark
Fil dr, 1:e antikvarie
Maria Vretemark
Kommunikationsenheten