2016-09-20 16:10Pressmeddelande

Bladhska Huset förvandlas till jazzklubb

null

Torsdag den 29 september startar Kultur och fritidsförvaltningens nya höstsatsning på exklusiva jazzklubbar i Bladhska Huset i Skara. Då inbjuds publiken att lyssna till Magdalena Strandell Trio, som spelar nyskriven, varm, melodisk och lättlyssnad jazz på svenska. Spelningen kombineras med bildkonstnären Maria Lunds utställning samt en mingelmeny från Rosers Salonger.

Musik och konst, i kombination med mat och dryck

- Idén är att vi matchar konstföreningens utställningar med kvalitativ jazzmusik i en exklusiv miljö, kombinerat med mat och dryck. Det blir intima spelningar i det lilla formatet, eftersom vi endast kan ha en publik om cirka 30 personer i Bladhska galleriet, säger Anna Ohlin Ek, verksamhetsutvecklare inom Kultur och fritidsförvaltningen.

Först ut i satsningen är en jazztrio bestående av Magdalena Strandell sång, Simon Westman piano och Fredrik Hamrå, trummor. De ger en färgsprakande, akustisk spelning i två set. Innan spelningen serveras en mingelmeny med mat och dryck från Rosers Salonger, som publiken kan avnjuta samtidigt som konstutställningen av bildkonstnären Maria Lund visas. Marias konstnärskap karaktäriseras av ett ständigt sökande och begränsar sig inte till ett uttryck eller en teknik. Målningarna inspireras av arkitektur, gamla och övergivna hus.

Konceptet med konst, musik och mat är ett samarbete mellan Konstföreningen, Kultur och fritidsförvaltningen, ABF och Rosers Salonger. Evenemanget återkommer vid ytterligare två torsdagar, 10 november och 1 december.

Biljetter finns på Skara Turistbyrå
0511-325 80
turistbyran@skara.seOm Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom
Linda Esseholt Hermansson
Kommundirektör
Linda Esseholt Hermansson
Ylva Pettersson
Oppositionsråd
Ylva Pettersson
Pernilla Magnusson
Förvaltningschef omsorgen
Pernilla Magnusson
Mats Flygelholm
Förvaltningschef service och teknik
Mats Flygelholm
Carolina Esping
Utvecklingschef
Carolina Esping
Mikael Hätting
Kommunjurist
Mikael Hätting
Säkerhetssamordnare
Rebecca Bergelin
Fritidschef
Camilla Helander
Verksamhetsutvecklare kultur
Johan Frick
Marie Wennerholm
Besöksnäringsstrateg
Marie Wennerholm
Peter Gustavsson
Verksamhetsutvecklare
Peter Gustavsson
Maria Vretemark
Fil dr, 1:e antikvarie
Maria Vretemark
Kommunikationsenheten