2018-07-18 14:57Pressmeddelande

Biltillverkning utöver det vanliga

Cirkusskola, keramik, bok-kollo och mycket mer. Skara kommun arrangerar aktiviteter varje dag under sommarlovet. Många barn har tagit tillfället i akt att anmäla sig till lådbilsworkshopen som pågår under tre dagar denna vecka. I samarbete med företaget Hyreslandslaget tillverkas fantastiska skapelser med hjälp av brädor, hjul och mycket mer. Biltillverkarna får proffsigt konstruktörsstöd men här finns också möjlighet att låta fantasin flöda. Inte minst när det gäller att färglägga fordonen. På torsdag är det så dags för race i Skara centrum. Då finns möjlighet att se lådbilarna på nära håll och också heja på teamen som tar sig fram på banan.

-Vi kan fortfarande ta emot ytterligare lådbilsekipage till racet om fler vill vara med. Det går ju att bygga en bil på egen hand och ställa upp med, säger Peter Gustavsson vid MEGA, som är med och arrangerar torsdagens race.

För mer information: Kontakta Charlotte Kristensson, verksamhetsutvecklare, kulturförvaltningen Skara kommun; 0511-326 88


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom
Linda Esseholt Hermansson
Kommundirektör
Linda Esseholt Hermansson
Ylva Pettersson
Oppositionsråd
Ylva Pettersson
Pernilla Magnusson
Förvaltningschef omsorgen
Pernilla Magnusson
Mats Flygelholm
Förvaltningschef service och teknik
Mats Flygelholm
Carolina Esping
Utvecklingschef
Carolina Esping
Mikael Hätting
Kommunjurist
Mikael Hätting
Säkerhetssamordnare
Rebecca Bergelin
Utvecklingsledare
Camilla Helander
Verksamhetsutvecklare kultur
Johan Frick
Marie Wennerholm
Besöksnäringsstrateg
Marie Wennerholm
Peter Gustavsson
Verksamhetsutvecklare
Peter Gustavsson
Maria Vretemark
Fil dr, 1:e antikvarie
Maria Vretemark
Kommunikationsenheten