2021-02-11 08:15Pressmeddelande

Biblioteket kör igång digital bokcirkel

null

Biblioteket i Skara hoppar på den nya trenden att ha digitala bokcirklar. Det är mycket man inte kan göra nu när det är en pandemi, men något man faktiskt kan göra är att läsa. På biblioteket vet man att litteraturen är en viktig del i mångas vardag, och att många läser samma böcker. De digitala bokcirklarna gör det lätt för de som vill vara med och prata böcker och självklart hjälper personalen till så att alla kommer igång. Första boken ut är Fjärilsvägen av Patrik Lundberg, och starten blir tisdag 23 februari, klockan 16.00-17.00.

Med en pågående pandemi, då man är mer begränsad än vanligt är det viktigt att ta vara på det man faktiskt kan göra. Väldigt många lånar böcker och läser, och personalen på biblioteket har många intressanta boksamtal med låntagarna, men man vet också att det är många som är hemma och inte besöker biblioteket. På detta sätt kan biblioteket nå ut och få ha intressanta boksamtal med alla som är intresserade.

Om du väljer att anmäla dig till bokcirkeln får du träffa bibliotekarierna Hanna Enarsson och Johanna Müntzing, som kommer att hålla i boksamtalet. Hanna berättar att de ser fram mot att få diskutera boken Fjärilsvägen.

- Det är en otroligt tacksam bok att diskutera. Jag kan lova att den innehåller många intressanta infallsvinklar att utgå ifrån för litterära diskussioner, säger Hanna.

Hur kommer man då igång, är det svårt, måste man ha mycket datorvana?

-Det är lätt att vara med. Allt du behöver är någon typ av digital enhet och en mejladress. Du får instruktioner från oss per mejl, och vi hjälper er självklart att komma igång, säger Johanna.

Boken finns som både i lättläst och vanlig version. Den finns också att ladda ned gratis på bibliotekets e-bokstjänst.

För de som är intresserade och vill anmäla sig, eller har frågor kan man mejla till hanna.enarsson@skara.se alternativt johanna.muntzing@skara.se

Kontaktperson: Johanna Müntzing, Bibliotekarie, Skara bibliotek: 0511-320 74


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom
Linda Esseholt Hermansson
Kommundirektör
Linda Esseholt Hermansson
Ylva Pettersson
Oppositionsråd
Ylva Pettersson
Pernilla Magnusson
Förvaltningschef omsorgen
Pernilla Magnusson
Mats Flygelholm
Förvaltningschef service och teknik
Mats Flygelholm
Carolina Esping
Utvecklingschef
Carolina Esping
Mikael Hätting
Kommunjurist
Mikael Hätting
Säkerhetssamordnare
Rebecca Bergelin
Fritidschef
Camilla Helander
Verksamhetsutvecklare kultur
Johan Frick
Marie Wennerholm
Besöksnäringsstrateg
Marie Wennerholm
Peter Gustavsson
Verksamhetsutvecklare
Peter Gustavsson
Maria Vretemark
Fil dr, 1:e antikvarie
Maria Vretemark
Kommunikationsenheten