2022-04-19 06:05Pressmeddelande

Biblioteket anordnar Skaras första litteraturfestival

Från vänster: Emma Arnälv, Johanna Müntzing, Sarah Lundén.Från vänster: Emma Arnälv, Johanna Müntzing, Sarah Lundén.

Den 23-29 april anordnar Stifts- och landsbiblioteket Skaras första litteraturfestival. Det blir en vecka fylld med författarbesök, workshops, teater och mycket annat som är kopplat till just litteratur. Med ett brett urval av aktiviteter hoppas bibliotekets medarbetare nå så många som möjligt.

- Vi på biblioteket vill såklart nå ALLA, både bebis och pensionär och alla däremellan. Så därför har vi försökt anordna aktiviteter som passar alla åldrar, säger barn- och ungdomsbibliotekarie Emma Arnälv som är initiativtagare till festivalen.

På världsbokdagen den 23 april invigs litteraturfestivalen med gratis korv, goodiebags, teaterföreställning med Hörsägen, författarbesök av Lasse Berg, Ylva Hällen och Moa DeBruin. Under veckan blir det bland annat handarbetsbokcafé, workshops, akuthjälp av skrivdoktorn, fler författarbesök och sagostunder på olika språk. Det blir en fullspäckad vecka med något för alla åldrar. Alla hushåll i Skara kommun har fått ett program i sin brevlåda, men det finns också att hämta på biblioteket samt digitalt på kommunens hemsida.

- Det är så härligt att kunna samlas igen efter två års pandemirestriktioner, säger bibliotekschef Sarah Lundén och forsätter: Många har saknat biblioteket som mötesplats och vi är glada över att återigen vara Skarabornas vardagsrum.

Biblioteket hoppas kunna inspirera Skaraborna till all slags läsning. – Vi vill gärna att ni delar med er av hur ni läser. Vare sig det är på mjölkpaketet, dagstidningen eller förra årets Nobelpristagare i litteratur, säger bibliotekarie Johanna Müntzing. Sök på #helaskaraläser på sociala medier och ta del av bibliotekets tävling.

- Vi hade aldrig kunnat genomföra den här litteraturfestivalen utan ekonomiskt stöd från Västra Götalandsregionen och Kulturrådet! Tack till er för att vi fått chansen att överösa Skaraborna med inspiration till fantastisk läsning och litteratur, avslutar Emma.

På bilden från vänster: Emma Arnälv, Johanna Müntzing, Sarah Lundén.

Litteraturfestivalen på skara.se

Kontakt

Emma Arnälv                    

0511-32045                       

emma.arnalv@skara.se

 


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom