2017-02-20 13:00Pressmeddelande

​Barnföreställning med rockstjärnefeeling gjorde succé i Skara

null

Finalen på dansveckan i Skara blev en riktig succé! Närmre 1000 personer såg föreställningen Babblarna - första musikalen på Rosers salonger i lördags.

Babblarna, ett svenskt fenomen som används i den pedagogiska förskoleverksamheten för att göra språkinlärningen rolig, har seglat upp som de allra minsta barnens absoluta favoriter med rockstjärnestatus. Den lekfulla musikalen på Rosers i lördags var inget undantag. Med sånger som ”första låten, ”stompalong” och ”bergodalbanebit” kunde salongens alla barn hänga med i de igenkända sångerna och den spännande berättelsen om babblarna som skulle åka berg- och dalbana. Men det var några i gänget som först saknades, Dadda och Babba hade inte synts till och det skrik som gick genom publikhavet när idolen Babba äntrade scenen skulle få vilken rockstjärna som helst att bli avundsjuk.

- Det blev verkligen en succé, den första föreställningen sålde slut innan vi ens hunnit annonsera om den, säger Anna Ohlin Ek, verksamhetsutvecklare Skara kommun. 

- Då intresset var stort beslutade vi oss för att köra en extraföreställning, som också den tog slut på mindre än sju timmar. Mig veterligen är det rekord och det känns så roligt att vi kunnat erbjuda ett så varierat utbud för alla åldrar under dansveckan med allt från hiphop till folkdans och Singi´n in the rain till Babblarna, avslutar en nöjd verksamhetsutvecklare. 


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom
Linda Esseholt Hermansson
Kommundirektör
Linda Esseholt Hermansson
Ylva Pettersson
Oppositionsråd
Ylva Pettersson
Pernilla Magnusson
Förvaltningschef omsorgen
Pernilla Magnusson
Mats Flygelholm
Förvaltningschef service och teknik
Mats Flygelholm
Carolina Esping
Utvecklingschef
Carolina Esping
Mikael Hätting
Kommunjurist
Mikael Hätting
Säkerhetssamordnare
Rebecca Bergelin
Utvecklingsledare
Camilla Helander
Verksamhetsutvecklare kultur
Johan Frick
Marie Wennerholm
Besöksnäringsstrateg
Marie Wennerholm
Peter Gustavsson
Verksamhetsutvecklare
Peter Gustavsson
Maria Vretemark
Fil dr, 1:e antikvarie
Maria Vretemark
Kommunikationsenheten