2020-10-30 12:48Pressmeddelande

​Badet och biblioteket stänger sina lokaler

null

Skara kommun stänger badhuset med motionsrummet och biblioteket från och med kl. 12.00 fredagen den 30 november. Lokalerna kommer att vara stängda till och med den 19 november, men kan förlängas beroende på smittspridning och myndigheternas lokala råd.

Beslutet innebär att det inte går att bada för allmänheten på Vilanbadet. Däremot är badet tillgängligt för bokade träningar för barn födda 2005 och senare, så som skolsim och Simsällskapets träningar. Även små barn som går på simskola får komma i sällskap med en vuxen. Biblioteket stänger också sina lokaler, men det går fortfarande bra att beställa böcker som take-away vid dörren eller som hemkörning om man tillhör en riskgrupp. Biblioteket har också ett stort digitalt utbud med e-böcker, tidskrifter och ljudböcker som det fortsatt går bra att låna hemifrån soffan.

– Vi följer myndigheternas rekommendationer och de skärpta lokala råden som kom igår. Därför stänger vi också våra lokaler som ett resultat av dessa. Tillsammans kan vi bromsa smittspridningen och här tar vi vårt ansvar så att alla invånare också ska kunna ta sitt, säger Jan-Erik Augustsson (L), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

– För bibliotekets del är det viktigt att poängtera att det är lokalen som är stängd – tillgången till våra böcker är lika god som vanligt för alla invånare. Läsning är bra för välbefinnandet och det finns något för alla – fysiska böcker för avhämtning eller hemkörning och ljudböcker och tidningar direkt i surfplattan hemma, säger Åsa Veghed, kulturchef.

För Vilan gäller att badhuset med motionsrummet är stängt till och med den 19 november för allmänheten. Bokade simträningar för barn födda 2005 och senare fortsätter. Hallarna på Vilan är också öppna för träningar för barn födda 2005 och senare. De skärpta råden innebär att alla andra ska undvika idrottsträningar, matcher och tävlingar.

– Jag för dialog med våra föreningar som brukar använda Vilans anläggningar. Vår personal i badhuset kommer att vara sysselsatta ändå med de träningar som kommer att pågå och med andra uppdrag. Vi kommer att gå ut i våra kanaler och skylta på området, men meddela gärna dina simmande kompisar om läget, säger Camilla Helander, fritidschef.

Kontakt

Jan-Erik Augustsson (L), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, 070-682 19 13.

Camilla Helander, fritidschef, 0511-321 83.

Åsa Veghed, kulturchef, 0511-320 65.


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom
Linda Esseholt Hermansson
Kommundirektör
Linda Esseholt Hermansson
Ylva Pettersson
Oppositionsråd
Ylva Pettersson
Pernilla Magnusson
Förvaltningschef omsorgen
Pernilla Magnusson
Mats Flygelholm
Förvaltningschef service och teknik
Mats Flygelholm
Carolina Esping
Utvecklingschef
Carolina Esping
Mikael Hätting
Kommunjurist
Mikael Hätting
Säkerhetssamordnare
Rebecca Bergelin
Utvecklingsledare
Camilla Helander
Verksamhetsutvecklare kultur
Johan Frick
Marie Wennerholm
Besöksnäringsstrateg
Marie Wennerholm
Peter Gustavsson
Verksamhetsutvecklare
Peter Gustavsson
Maria Vretemark
Fil dr, 1:e antikvarie
Maria Vretemark
Kommunikationsenheten