2016-09-21 13:38Pressmeddelande

Allmänheten bjuds in till öppet hus av Viktoriaskolan

null

Arbetet med Skara kommuns nya högstadieskola, Viktoriaskolan, går framåt enligt plan. Det händer saker på både utsidan och insidan. Nu bjuder kommunen in allmänheten till öppet hus. Den 11 oktober klockan 17.00-20.00 är dag och tid som gäller för den nyfikne.

- Det känns fantastiskt roligt att kunna erbjuda allmänheten ett besök i Viktoriaskolan redan nu, även om skolan inte är klar. Jag hoppas att Skaraborna nappar och tar tillfället i akt att komma och titta på vad som ska bli en plats för framtidens lärande. Förhoppningsvis kan vi både stilla och väcka nyfikenhet, säger Fredrik Nordström (S), kommunstyrelsens ordförande.

För varje dag som går tar sig arbetet ett steg närmare inflyttning. På utsidan har fasaden färdigställts och på insidan är det full aktivitet med bland annat tak- och golvläggning och målning. Under det öppna huset kommer besökarna att kunna få information om byggnadsprojektet, verksamheten och dessutom ta en rundtur med tipspromenad genom hela byggnaden.
- Vi har tagit ut en snitslad bana som kommer att ta besökarna genom hela skolan. De kommer att få se delar av samtliga våningsplan, källaren, ventilationsrum, idrottshall och centralkök, berättar Mikael Leijon, projektchef.

För den som inte har möjlighet att komma på det öppna huset kommer kommunen att rapportera från besöket via Viktoriaskolans blogg på adressen www.skara.se/viktoriaskolan.


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom
Linda Esseholt Hermansson
Kommundirektör
Linda Esseholt Hermansson
Ylva Pettersson
Oppositionsråd
Ylva Pettersson
Pernilla Magnusson
Förvaltningschef omsorgen
Pernilla Magnusson
Mats Flygelholm
Förvaltningschef service och teknik
Mats Flygelholm
Carolina Esping
Utvecklingschef
Carolina Esping
Mikael Hätting
Kommunjurist
Mikael Hätting
Säkerhetssamordnare
Rebecca Bergelin
Utvecklingsledare
Camilla Helander
Verksamhetsutvecklare kultur
Johan Frick
Marie Wennerholm
Besöksnäringsstrateg
Marie Wennerholm
Peter Gustavsson
Verksamhetsutvecklare
Peter Gustavsson
Maria Vretemark
Fil dr, 1:e antikvarie
Maria Vretemark
Kommunikationsenheten