2023-11-01 07:32Pressmeddelande

Agda Österberg uppmärksammas i Varnhem

PRESSINBJUDAN: Agda Österberg (1891-1985) var en föregångare på många sätt. Hon studerade vid det som vi idag kallar Konstfack och reste runt till viktiga konstcentra runt om i Europa och deltog även i världsutställningen i Paris. Agda Österberg är känd för sina mattor och bildvävar i kraftfulla mönster och starka färger. Tillsammans med sin man byggde och drev hon ateljén Tre Bäckar i Varnhem under lång tid.

 

Lördag 4 november

Kl 11.00       Minnesbänk invigs vid Varnhems klosterkyrka

Kl 11.30       Specialvisning av Agda Österbergs kormatta Livsvandringen i Varnhems klosterkyrka

 

Medverkande:

Jytte Rixman-Svantesson, förvaltningschef för Kultur och fritid

Marie Wennerholm, besöksnäringsstrateg

 

Kl 13:00 samma dag är det vernissage för fotoutställningen kring småbrukarna och arrendeparet Karl och Astrid Blixth 1970-1995. Skara kommun som finansiär inviger utställningen tillsammans med Svenska kyrkan och Skarke–Varnhems Hembygdsförening.


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.