2021-09-28 07:58Pressmeddelande

32 centrumnära bostadsrätter för olika åldrar på Munin

Markanvisningen på kvarteret Munin är avslutad. Det vinnande förslaget har ett attraktivt gemensamhetsfokus och består av sammanlagt 32 lägenheter, fördelat på tvåor till femmor.

- Att bostadsutbudet i Skara utvecklas i hög takt nu är otroligt bra för vår kommun, och för alla som vill bo eller verka här. Jag är väldigt glad över det livskvalitetstänk som präglar det vinnande förslaget, det här bidrar till att alla oavsett var man befinner sig i livet kan hitta sitt drömboende i Skara. I en växande arbetsmarknadsregion känns det fantastiskt att så många nya möjligheter att hitta sitt hem i Skara skapas, och att fler kan få leva här och bidra till Skaras starka framtid, säger kommunstyrelsens ordförande Ylva Pettersson (M).

Markanvisningen utlystes i början av sommaren och avslutades den 9 september. Därefter har de inlämnade förslagen jämförts med varandra och stämts av mot kommunens kriterier och önskningar. Det vinnande förslaget är inlämnat av företaget GBJ Bostadsutveckling som utvecklar bostadsprojekt i södra Sverige.

Förslaget vill skapa attraktiva och centrumnära boendemöjligheter, både för unga vuxna som ännu inte tagit steget till en villa, och för äldre som vill flytta från villan till ett bekvämt boende med närhet till handel, service och stadens aktiviteter. Det är utformat med en variation av storlekar på lägenheter så att det passar oavsett livssituation. Förutom de trettiotvå lägenheterna finns gemensamma inslag som växthus och en terrass. En lokal för näringsverksamhet ingår också i förslaget.

Lösningen passar mycket bra in i Skaras ambition att underlätta boendealternativ för yngre och äldre. Byggnationen kan i sin tur resultera i flyttkedjor så att fler villor kommer ut på marknaden till familjer som vill skaffa eget hus.

- Vi är mycket nöjda med det vinnande förslaget och tror att det har alla förutsättningar att bli ett lyckat projekt. Nu ska vi sätta oss med exploatören och starta upp arbetet med att genomföra deras vision för Munin 12, säger mark- och tillväxtstrateg Kim Olsson.

Tidsplanen för projektet ligger på 2 år från tilldelningsbeslutet till inflyttning. Byggstart beräknas kunna ske om 6-9 månader, beroende på hur säljtrycket ser ut.

Kontaktperson
Kim Olsson
Mark- och tillväxtstrateg

Telefon: 0511-324 43
E-post: kim.olsson@skara.se

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner

 


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom