2023-02-24 09:32Nyheter

Nu kan Skaras unga starta eget under sommarlovet

Skara kommun i samarbete med UngDrive ger ungdomar som går årskurs 9, första eller andra året på gymnasiet möjlighet att driva sitt eget företag under sommarlovet.

Sedan sommaren 2021 erbjuder Skara kommun ungdomar att testa företagandet under en sommar. Hittills har de unga entreprenörerna inriktat sig på bland annat ljustillverkning, tårtbakande, trädgårdshjälp, återbruksdesign, tavelmålande och klädförsäljning. Ett framgångsrikt koncept där deltagarna berikats med kunskaper och erfarenheter för livet.

- Vi vill främja det unga entreprenörskapet. Att testa företagandet under sommaren ger nyttiga erfarenheter samtidigt som man gör något meningsfullt på lovet. Förhoppningsvis blir någon sugen att driva företag även i framtiden. Fler företagare behövs! säger Helena Nyman Friberg, näringslivsstrateg i Skara kommun.

Så går det till

Under ledning av unga erfarna coacher från näringslivet får man som deltagare hjälp att driva och tjäna pengar på ett eget företag under sommarlovet.

Academy startar i början av sommarlovet med en fem dagar lång kick-off. Veckan innehåller inspirerande föreläsningar, workshops, säljträning, personlig coachning och givetvis intensivt arbete med att utveckla sin företagsidé. Därefter får de unga företagarna support hela sommaren via fysiska träffar, telefon, e-post och andra digitala kanaler och man träffas också i juli för en nationell säljdag. I början av augusti samlas deltagarna åter för mer inspiration och erfarenhetsutbyte, samt diplomering och prisutdelning till de företag som lyckats lite extra bra under sommaren.


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Näringslivsstrateg
Helena Nyman Friberg