2019-06-18 10:52Nyheter

Cykelproffs blir lärare på Katedralskolan

null

Matthias Wengelin tog studenten från Katedralskolan 2008 och har därefter arbetat som cykelproffs och drivit sin egen satsning. Nu ska han parallellt med sina andra uppdrag och tävlande arbeta som lärare på cykelgymnasiet, och där hjälpa och stötta elever att förhoppningsvis nå samma framgångar som han själv har gjort.

– Det ska bli jättespännande! Här har det formats flera stora och framgångsrika profiler inom cyklingen och nu får jag vara med och leda och utveckla fler, säger Matthias Wengelin.

Hjälpa fler att nå framgång

Sedan 2012 har han varit mountainbikeinstruktör och har goda erfarenheter av att leda och planera träningspass för såväl nybörjare som erfarna cyklister. Han är aktiv i mountainbikeslandslaget och har dessutom drivit sin egen satsning sedan 2008. Allt detta kommer han fortsätta med, men nu vill han ta steget att genom sina erfarenheter utbilda fler att nå samma framgång.

– Det var inte allt för längesedan som jag själv gick på skolan och jag kommer ihåg vilka förväntningar som jag hade på utbildningen och lärarna. Det ser jag som en enorm styrka! Under tävlingsåren har jag skaffat mig goda kunskaper kring vilka tävlingar som kan vara bra att köra och vilka banor som passar vilka cyklar, fortsätter han.

Flyttade från Dalarna

När Matthias var 16 år tog han steget att flytta från Säter i Dalarna till Skara. Ett stort steg att ta i den åldern men för honom var det en självklarhet. Trots avståendet var Katedralskolan givet då skolan erbjuder en högklassig cykelutbildning och har format flera stora profiler. Det är flera ungdomar som tänker som Matthias och det är många utifrån som söker sig till skolans cykelutbildning.

– Jag vet hur det känns att flytta och byta miljö i den åldern. Förutom min roll som cykeltränare tror jag att jag kommer kunna stötta eleverna på andra plan som inte bara rör cyklingen, avslutar han. 


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar drygt 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge dig en så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Vårt arbete utgår från vårt uppdrag och vår vision. Att skapa möjligheter och förutsättningar till en så bra vardag som möjligt för våra medborgare.


Kontaktpersoner

Peter Blom
Utvecklingsledare
Peter Blom
Linda Esseholt Hermansson
Kommundirektör
Linda Esseholt Hermansson
Ylva Pettersson
Oppositionsråd
Ylva Pettersson
Pernilla Magnusson
Förvaltningschef omsorgen
Pernilla Magnusson
Mats Flygelholm
Förvaltningschef service och teknik
Mats Flygelholm
Carolina Esping
Utvecklingschef
Carolina Esping
Mikael Hätting
Kommunjurist
Mikael Hätting
Säkerhetssamordnare
Rebecca Bergelin
Fritidschef
Camilla Helander
Verksamhetsutvecklare kultur
Johan Frick
Marie Wennerholm
Besöksnäringsstrateg
Marie Wennerholm
Peter Gustavsson
Verksamhetsutvecklare
Peter Gustavsson
Maria Vretemark
Fil dr, 1:e antikvarie
Maria Vretemark
Kommunikationsenheten